בעונת החורף המרקים מככבים. הנה כמה עובדות שאתם רוצים לדעת לגבי הירקות שאתם מכניסים למרק.
טיפ- אם החלטתם להכין מרק, תוסיפו לו קטניות ובכך תגדילו את כמות החלבון שבו.
הלנה איינגורן - B.Sc. Nutrition Science | אמיר וינוגרד - דיאטן קליני וספורט
בטטה
ערכים ל-100 גרם 86 קלוריות 1.5 גרם חלבון 20 גרם פחמימה
ערכים ליח' בינונית 270 קלוריות 5 גרם חלבון 63 גרם פחמימה
דלורית
ערכים ל-100 גרם 45 קלוריות 1 גרם חלבון 11 גרם פחמימה
ערכים ליח' בינונית 348 קלוריות 7 גרם חלבון 90 גרם פחמימה
גזר
ערכים ל-100 גרם 40 קלוריות 1 גרם חלבון 9 גרם פחמימה
ערכים ליח' בינונית 47 קלוריות 1 גרם חלבון 11 גרם פחמימה
דלעת
ערכים ל-100 גרם 26 קלוריות 1 גרם חלבון 6 גרם פחמימה
ערכים למנה בינונית 130 קלוריות 5 גרם חלבון 30 גרם פחמימה
מקורות טובים לויטמינים ומינרלים שונים כמו ויטמין C, אשלגן , ובטא-קרוטן (שהופך בגוף לויטמין A)
מעלים באופן איטי את רמות הסוכר בדם
מפחיתים תהליכים דלקתיים בגוף
מכילים סיבים תזונתיים
מכילים נוגדי חמצון
מפחיתים סיכון לסרטן