23 Aug

מה קורה כששורפים אוכל?
כדאי לדעת שבשריפת אוכל נוצרת תגובה כימית
שנקראת תגובת מייארד.
הסוכרים שבמזון מתחברים לחלבון ומשנים את הטעם, המרקם והערך התזונתי.
התגובה מתרחשת ב-120-140 מעלות ומעלה, ובמהלכה נוצרים חומרים (AGE ואקרילאמיד) אשר עלולים להיות מקושרים למחלות שונות.
כמובן שממדורה אחת לא יקרה כלום, אבל לאנשים שאוהבים ״לשרוף״ את הלחם, התפוח אדמה, הבטטה ומזונות נוספים שלהם, כדאי בריאותית להוציא את זה כמה דקות לפני.

תשמרו על עצמכם ותהנו! 

אז מה יש לנו?

  • שליש בירה: 140 קק"ל
  • תפוח אדמה בינוני: 150 קק"ל
  • פיתה: 260 קק"ל
  • קופסת לבבות דקל: 60 קק"ל
  • שיפוד מרשמלו (6 יחידות): 80 קק"ל
  • בטטה קטנה: 120 קק"ל
  • 2 כפות חומוס: 150 קק"ל
  • שיפוד פרגית: 180 קק"ל