21 Aug

לכבוד יום המזון העולמי,
ריכזנו עבורכם מזונות שעשירים בוויטמינים ומינרלים שונים,
כך תוכלו לראות את היתרונות הבריאותיים שלהם.

הערכים הם ל-100 ג' מזון,
והאחוזים הם מההמלצה היומית הדרושה,
שלעיתים היא משתנה בהריון וילדים.

הלנה איינגורן - B.Sc. Nutrition Science

  • בשר בקר: 5.5 מ"ג ברזל. 
    • 70% מהדרישה אצל גברים
    • 30% מהדרישה אצל נשים
  • גרעיני דלעת: 550 מ"ג מגנזיום
    • 130% מהדרישה אצל גברים
    • 170% מהדרישה אצל נשים
  • אדממה: 311 מק"ג ויטמין B9
    • 77% מהדרישה אצל שני המינים
  • טונה אדומה: 11 מק"ג ויטמין B12
    • 450% מהדרישה אצל שני המינים
  • כבד: 990 מק"ג ויטמין A
    • 110% מהדרישה אצל גברים
    • 140% מהדרישה אצל נשים
  • גויאבה: 230 מ"ג ויטמין C
    • 250% מהדרישה אצל גברים
    • 300% מהדרישה אצל נשים

ברזל

הברזל מהווה חלק חשוב מכדוריות הדם האדומות ועוזר להעביר חמצן לכל הגוף. בנוסף חיוני לתפקוד מערכת החיסון. קיימים מקורות מהחי ומהצומח. מהחי הספיגה היא טובה יותר.  

מגנזיום

אחראי לשמירה על מבנה העצם, פעילות תקינה של הלב ותפקוד השרירים. 

ויטמין B9 (חומצה פולית)

חשוב לגדילה, ייצור תאי דם אדומים, פוריות, גדילה תקינה של העובר ועוד.  

ויטמין B12

אחראי לייצור תאי דם, תפקוד מערכת החיסון, ייצור DNA, גדילה והתפתחות. מקורו בחי ולכן טבעונים צריכים לקחת תוסף או לצרוך מזון שהתעשייה העשירה בויטמין זה.

ויטמין A

חשוב לראייה (בעיקר בלילה), חלוקה והתמיינות של תאים. בנוסף מתפקד כנוגד חמצון.

ויטמין B12

נוגד חמצון, מסייע לתפקוד מערכת החיסון ואחראי לייצור קולגן ולחידוש עור.