24 Aug

מה זה והאם באמת צריך להימנע ממנו?

מונוסדיום גלוטמט (Monosodium glutamate)

חומר הפועל כמחזק טעם, אשר נמצא בעיקר במזונות מעובדים כמו אבקת מרק ורטבים 

תסמונת המסעדה הסינית

תסמונת די נדירה (שכיחה רק בפחות מ-1% מהאוכלוסייה), שבה מי שצורך מונוסדיום גלוטמט יחוש תסמינים שונים (כמו חולשה, כאבי ראש, קשיי נשימה, חוסר תחושה, מתיחות בשרירים ואפילו עילפון). 

בקרב שאר האוכלוסיה, אין סכנה בצריכת מונוסודיום גלוטמאט.

עם זאת, עולות השערות במחקרים שהמונוסודיום גלוטמט עלול לפגוע במטבוליזם, במערכת החיסון, הרבייה ועוד -אך המחקרים בנושא לא חד משמעיים.

שורה תחתונה

נכון להיום, אין סיבה להימנע ממוצרים המכילים מונוסודיום גלוטמט, למעט מי שסובל מ"תסמונת המסעדה הסינית", אבל, אין זה אומר שמומלץ לאכול מזונות המכילים מונוסודיום גלוטמט, שכן לרוב מדובר במזונות מעובדים (שמהם מומלץ להימנע, באופן כללי)