24 Aug

מה לא נאמר לזכותם של החלבונים?

  • תורמים לתחושת שובע
  • חיוניים לבניית/ שימור מסת השריר
  • יכולים לשמש כמקור אנרגיה
  • עוד הרבה יתרונות בריאותיים

למטרת שימור מסת שריר בזמן תהליך חיטוב או למטרת בניית שריר בזמן תהליך עליה במסה- נשאף לצרוך לפחות 1.6 גרם חלבון על כל ק"ג ממשקל הגוף

אז כמה חלבון אתם אוכלים?

מטר גרשוני - B. Sc. Nutrition Science

בשר/ ביצים/ דגים

  • 100 גרם חזה עוף (לפני בישול)= 120 קק"ל
  • קופסת טונה בשמן= 200 קק"ל
  • קופסת טונה במים= 100 קק"ל
  • קופסת סרדינים בשמן= 180 קק"ל
  • 100 גרם סינטה (לפני בישול)= 120 קק"ל
  • 100 גרם סלמון (לפני בישול)= 180 קק"ל
  • 2 ביצים שלמות + 2 חלבוני ביצה (M)= 240 קק"ל

חלב ומוצריו

  • גביע קוטג' 3%= 200 קק"ל
  • אבקת חלבון מי גבינה (סקופ שטוח)= 130 קק"ל
  • 2 פרוסות גבנ"צ 9%= 120 קק"ל
  • 700 מ"ל (3.5 כוסות) חלב 3%= 420 קק"ל

חלבון מהצומח

  • 150 גרם טופו (לפני בישול)= 250 קק"ל
  • 200 גרם אדממה (לאחר בישול)= 250 קק"ל
  • 100 גרם סייטן (לפני בישול)= 120 קק"ל
  • 500 גרם קינואה (לאחר בישול)= 600 קק"ל