- נסו לא להגיע לארוחה מורעבים: כדאי במהלך היום לאכול ארוחות מסודרות- בוקר, צהריים וביניים ולא "לצום" כי יש ארוחה גדולה בערב וכך תוכלו לשלוט יותר בכמויות בארוחת הערב.
- שימו לב להרכב הצלחת:
- אפשרות 1: מנת דג+ מנת עוף\בשר+ ירקות טריים.
- אפשרות 2: מנת דג\עוף\בשר +פחמימה+ ירקות טריים.
3. נסו לבחור אפשרויות מופחתות בקלוריות:
- במקום סלטים עם מיונז\מטוגנים, כדאי לבחור בסלטים טריים
- מנות בשריות עם פחות רוטב
- דג אפוי לעומת מבושל ברוטב
- אורז לעומת תפו"א (שלרוב עשיר יותר בשמן)
4. שימו לב לתחושת השובע: הרבה פעמים אנחנו ממשיכים לאכול ולהוסיף לצלחת רק כי האוכל נמצא מולנו. תאכלו לאט, תהנו מהטעמים ותשימו לב לשובע שמגיע.
5. תהיו חכמים בקינוחים
- שימו לב אם באמת בא לכם קינוח או שהארוחה סיפקה אתכם
- במידה ויש מבחר, כדאי לבחור בפרי או שניים
- במידה וממש רוצים קינוח, נסו לבחור קינוח אחד או תחלקו שניים עם מישהו
- טיפ: בעוגות בחושות יש ערכים נמוכים יותר לעומת עוגות שוקולד