20 Aug

סופ"ש זה משהו שמגיע כל שבוע (כן ככה זה, אין מה לעשות) ואיתו מגיעה ארוחת שישי -
ארוחה משפחתית שלרוב עשירה במאכלים טעימים ומגוונים.
ארוחה כזאת יכולה להגיע בקלות לכ-1,500 קלוריות ואפילו יותר 😳
אז כמה קלוריות בערך יש במזונות השונים בארוחת שישי?
ומה עושים ואיך מורידים את הערך הקלורי של הארוחה?
הלנה איינגורן - B.Sc. Nutrition Science

ערכים בסלטים

  • כף סלט חצילים קלויים: כ- 30 קלוריות
  • כף סלט כרוב אדום במיונז: כ- 30  קלוריות
  • כף מטבוחה: כ- 50 קלוריות
  • צלוחית סלט ירקות: כ- 50 קלוריות
  • כף טחינה מדוללת: כ- 50 קלוריות
  • כף חומוס: כ- 80 קלוריות

ערכים במנות חלבון:

  • מנה של נסיכת הנילוס או אמנון אפוי: 180 קלוריות
  • מנה של סלמון אפוי: 300 קלוריות
  • מנה של סלמון מבושל ברוטב: 400 קלוריות
  • 4 קציצות עוף קטנות: 260 קלוריות
  • כרע עוף: 260 קלוריות
  • 150 גרם לאחר הכנה אסאדו: 450 קלוריות

ערכים בתוספות:

  • כף הגשה שעועית ירוקה מאודה: 40 קלוריות
  • כף הגשה שעועית ירוקה ברוטב אדום: 80 קלוריות
  • כף הגשה אפונה: 80 קלוריות
  • שליש צלחת אורז: 200 קלוריות
  • שליש צלחת תפו"א: 300 קלוריות
  • חתיכת חלה: 150 קלוריות
  • חלה אישית: 320 קלוריות

ערכים בסוף הארוחה:

  • כוס סלט פירות: 100 קלוריות
  • פרוסת עוגת תפוזים: 150 קלוריות
  • פרוסת עוגת שוקולד: 450 קלוריות
  • כוס קשיו קלויים: 800 קלוריות